Historie

Alsobate blev etableret som rytmisk kor tilbage i 1989. Koret blev startet af Lise Nees. Ingen husker den præcise dato, men det var en torsdag! En overgang blev koret ledet af Kirsten Thorup, og i 1993 kom Torstein Danielsen til. Efter 30 år overdrog Torstein i sommeren 2023 dirigentposten til Thomas Lund.

Koret var i starten et absolut begynderkor, som med tiden har udviklet sig til et af Fyns bedste rytmiske kor, der mestrer op til 8-stemmige sange. I begyndelsen var vi dybt afhængige af noder til koncerterne. I midten af 1990’erne smed vi noderne for bedre at kunne være i kontakt med publikum.

Repertoiret blev i starten planlagt ud fra temaer, som f.eks. ”Tid”, ”70’erne”, ”Musicalens historiske udvikling”, ”Filmtema”,”Rejsen gennem natten” og ”Hjerte rimer på pop”. Nu laver vi koncerter uden et fast tema, men vælger forskelligartede sange, så både de offentlige og private koncerter bliver varierede.

Vi søger hele tiden at dygtiggøre os ved at have instruktører udefra, bl.a. Jens Johansen (dirigent for Vocal Line), Line Groth, Kristine Becker Lund, Tine Orth og Morten Kjær m.fl.

På det seneste har vi bevæget os ind på et nyt område – ”syng med de gode”. I 2016 sang vi to koncerter med Sys Bjerre og en julekoncert med vokalgruppen Postyr. I 2019 sang vi sammen med Benal og Lis Sørensen til P3 Guld. Det er sjovt at være kommet så langt, at det nu er os, der bliver kontaktet af koncertarrangørerne.